Volilna pravila našega portala

Vir: hudo.si

Kot določa Zakon o volilni kampanji, objavljamo pravila spremljanja volilne kampanje za predčasne parlamentarne volitve, ki bodo 3. junija 2018.

Na našem portalu bomo v času volilne kampanje, ki se je začela jutri, 4. maja, in se bo zaključila 1. junija 2018 ob polnoči v novinarskih prispevkih spremljali pomembna dogajanja vezana na volitve. O načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov bo uredništvo odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi. Skladno z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom se bomo izogibali objavi vsebin, ki brez dvoma pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik.

Portal bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni izvajalec, metodologija in naročnik raziskave.

A. K.