V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 472 klicev, 131 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo  na  kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 36 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 8 vlomov  (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri  prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in  nesreči  z lahkimi  telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 2 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 5 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V  Grosuplju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil različne predmete in oblačila. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
V  Šiški  je neznani storilec vlomil v klet in odtujil baterijski vrtalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.
V okolici Domžal je  bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 200 evrov škode.
V  Mostah  so  neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več pnevmatik. Podjetje je oškodovano za okoli 2.000 evrov.
V  Spodnjih  Gameljnah  je  bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja in agregat. Povzročili so za okoli 4.000 evrov škode.

Požar
Včeraj,  okoli 13.30 smo bili obveščeni o požaru v prizidku ene izmed stavb na območju Homca. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti,  ki  so  zbrali  prva obvestila  in  zavarovali  kraj. Po prvih podatkih  naj  bi zagorelo v prostoru, ki se uporablja kot skladišče, požar pa  se  je  razširil  na  del  ostrešja  objekta.  V  dogodku  ni bil nihče poškodovan,  nastalo  pa  je za več tisoč evrov škode. Vzrok za požar še ni znan.  Policisti so  opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na lokalni cesti med Zgornjo Jevnico in Jevnico  zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je v na cesti od Livolda proti Mozlju zgodila prometna nesreča, v kateri  sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne  nesreče  je  prišlo, ker  je voznik, ki je vozil v smeri Mozlja nepravilno prehiteval vozilo pred seboj in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri  tem  so se povzročitelj in dva potnika njegovem vozilu ter udeleženi voznik in potnica lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo