V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 691 klicev, od tega 216 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 65 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 87 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 21 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
V Centru je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena zlatnina, gotovina in računalnik. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena kosilnica. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.
V Litiji je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bilo odtujeno več kosov nakita. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Danes, nekaj minut pred 9. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči Na Produ v Kamniku v kateri sta bila udeležena voznik kombija in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik pri vzvratni vožnji spregledal pešca in trčil vanj. V trčenju se je pešec lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kompoljah (občina Dobrepolje),  kjer je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v voznika, ki je peljal v nasprotni smeri. V nesreči sta se dva potnika v drugem vozilu lažje poškodovala. Policisti so povzročitelju odredili tudi test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu, ki je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo po vseh zbranih obvestilih  podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

 

Uredništvo