V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 594 klicev, 196 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 58 nanašalo  na  kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 13 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilništva kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 4  nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit, denar, prenosni računalnik, kolesi in druge predmete. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 4.500 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V okolici Medvod je neznani storilec vlomil v klet in odtujil nekaj drobnega orodja in peč na petrolej. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v barako in odtujil led reflektor. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.
V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili plinske jeklenke. Podjetje je oškodovano za okoli 250 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 1.800 evrov škode.
V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili tri motorne žage. Povzročili so za okoli 900 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 21.30 se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena mopedist in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar odvzel prednost mopedistu. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 16. ure se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje  telesno  poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

3. 5. 2023 ob 14.48 se je na ulici Gmajnice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 23-letni moški je vozil kolo po ulici Gmajnice v Ljubljani od Tržaške ceste proti Cesti v Legarico. Ko je pripeljal do nepreglednega nivojskega prehoda ceste čez železniško progo, se kljub vklopljenim svetlobnim znakom in spuščenim polzapornicami ni ustavil pred prehodom, ampak je zapeljal mimo polzapornice na prehod železniške proge. V tistem trenutku pa je z njegove leve strani pripeljal potniški vlak in s sprednjim delom trčil vanj. Kolesar je pri tem utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Uredništvo