Vlomila v avto in pobegnila, policija ju je prijela in odvzela prostost

Včeraj okoli 18. ure so bili ljubljanski policisti obveščeni, da sta dva neznana storilca z razbijanjem stekla vlomila v enega izmed vozil, ki je bilo parkirano na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Iz vozila sta odtujila nahrbtnik z vsebino in pobegnila s kraja.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so na podlagi obvestil občanov in podanega opisa v bližini prijeli 23 in 20 letna osumljenca in jima odvzeli prostost. Pri njima so bili najdeni odtujeni predmeti, ki so bili vrnjeni lastniku.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi kaznivega dejanja velike tatvine, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policija se ob tem se zahvaljuje pozornim občanom, ki s tem, da o zaznanem kaznivem ravnanju nemudoma obvestijo policijo, bistveno pripomorejo, da so lahko kazniva ravnanja preiskana in storilci ustrezno procesirani.

Hkrati pa tudi opozarjajo, da vrednejših predmetov ne puščamo v vozilih na vidnih mestih, saj s tem povečamo možnost, da so vozila tarča napadov vlomilcev. Pri tem, poleg tega da storilci odtujijo predmete, pogosto nastane tudi večja škoda na vozilih.

Spletno uredništvo