V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 710 klicev, 210 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 68 nanašalo  na  kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 78 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih  je  ostalo  pri  poskusu) in 5  primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V  Grosuplju  je  osumljenec vlomil v pet kleti večstanovanjske zgradbe, iz katerih  mu  ni uspelo nič odtujiti, saj so ga pri tem zalotili lastniki in zadržali  do  prihoda  policije.  Z vlomom je povzročil za skupno okoli 150 evrov  škode.  Policisti  so  osumljencu  za  čas zbiranja obvestil odvzeli prostost,  opravili  ogled,  o  vseh  ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
V Mostah je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil različne predmete. Nastalo je za okoli 400 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 17. ure se je na Trzinski obvoznici zgodila prometna nesreča, v  kateri  je  bila samoudeležena  voznica  osebnega  vozila, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti zapeljala s ceste in trčila v obcestne objekte. Pri tem  se  je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na enem izmed parkirišč v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčil v potnika, ki je izstopil iz parkiranega vozila. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  nekaj  po  13.  uri  se  je  na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Medvod zapeljal na nasprotno stran ceste  in trčil v vozili, ki sta pripeljali nasproti.  Pri  tem  se  prvo  udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo