Na včerajšnji seji je vlada odločila, da se med obstoječe rumene statistične regije, kamor že spadata Posavska in Jugovzhodna Slovenija, uvrsti tudi Primorsko-notranjsko regijo, kar pomeni, da se tudi v njej sprošča gostinska dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov.

Spremembe, ki jih je sprejela vlada:
  • Po vsej državi (ne glede na statistično regijo) bodo dovoljeni shodi, ki se jih lahko udeleži do deset ljudi. Še vedno pa je začasno prepovedano zbiranje (druženje) več kot deset ljudi, razen za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva.
  • Odpravljena je omejitev v Obalno-kraški regiji, ki je postala oranžna regija, zato se odpravijo vse omejitve glede gibanja med to regijo in drugimi regijami. Spremembe v Obalno-kraški in Primorsko-notranjski statistični regiji se začnejo uporabljati 22. marca 2021.

  • Med obstoječe rumene statistične regije, kamor že spadata Posavska in Jugovzhodna Slovenija, se uvršča tudi Primorsko-notranjsko regijo, kar pomeni, da se tudi v njej sprošča gostinska dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov.

  • Sprememba odloka s področja vzgoje in izobraževanja v glasbenih šolah poleg izvedbe individualnega pouka dovoljuje tudi pouk baleta in sodobnega plesa.
  • Spremembe so glede ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom in pri uresničevanju verske svobode.

Preberite tudi: 

Novi podatki: Naraslo je sedemdnevno povprečje okužb, najvišja incidenca je v tej regiji

T. C.