Vklopite razum, od Ahmada zahtevajte račun

Foto: Facebook

Sirski ilegalni migrant, Ahmad Šami, se je konec marca ponovno izognil deportaciji na sosednjo Hrvaško. Ker menda ni dobil elektronskega sporočila, v katerem je pisalo, da se mora zglasiti na pristojnem ministrstvu. Vsaj tako pravi Šamijev zastopnik in levičarski aktivist, Miha Blažič.

Medtem se Šami mirno sprehaja po Ljubljani in po Sloveniji. Od centra Ljubljane do Bleda pozira na slikah in brije norca iz slovenske Policije, predvsem pa slovenske države.

Foto: Facebook

Uredil si je prav ljubko brivnico v ljubljanskem Rogu, kjer tedensko brije in striže stranke. Proti plačilu, jasno. Računov za svoje delo ne izdaja. Ob tem se nehote spomnim na ubogo branjevko, ki jo je davčni inšpektor pod krinko kupca, zaradi prodaje vejice peteršilja brez računa, oglobil za 3.000 evrov.

Zdaj čakam, da se bo javil davčni inšpektor, ki  bo pod krinko aktivista šel k Ahmadu na striženje ali britje in mu izdal kazen za njegovo nezakonito početje. Še namig inšpektorju: Ahmadov delovni čas je vsak ponedeljek, od 14h do 16h, v bivši tovarni Rog v Ljubljani.
Čakam.

S. P.