Na začetku današnje seje odbora za kulturo se je med predsednico odbora iz vrst Levice Violeto Tomić in poslankami iz vrst koalicije vnela vroča razprava glede tega, ali bi morala danes pred odborom nastopiti tudi novinar Bojan Požar in direktor Nove24TV Boris Tomašič.

Violeta Tomič nedemokratično

“Kakšno zvezo z RTV Slovenija ima urednik revije Razpotja Luka Lisjak Gabrijelčič in kakšno zvezo ima z zakonom o RTVS Mirovni inštitut? Zraven pa vas prosim, da mi tudi razložite, kako ste v svojem zadnjem izvajanju lahko dejali, da si želite kulturno debato, tukaj pa ste izpostavili, da kulturne debate s strani gospoda Tomašiča ne bo. Kako pa vi veste, kaj bo on povedal? Mu vidite v glavo in lahko že vnaprej nekoga označite, da ne bo kulturno razpravljal?” je Tomićevo vprašala poslanka SDS Alenka Jeraj.

Ampak nedemokratično izvajanje seje odbora za kulturo se pod taktirko skrajne levičarke Tomićeve nadaljuje. Glede na to, da je preko Twitterja predsednik vlade Janša sporočil, da Tomićeva nima pravice za sprejetje takšne odločitve, saj lahko nastopijo vsi povabljeni na predlog poslanskih skupin, se poraja vprašanje, kako je mogoče, da je Tomićeva onemogočila nastop Požarja in Tomašiča. “Že ta poteza dokazuje njihovo nedemokratičnost in da v resnici ne gre za boj za javno televizijo, ampak gre za to, da bodo oni še naprej obvladovali javno televizijo. V nasprotnem primeru bi vsaj poslušali tiste, ki drugače mislijo, tako pa so to prepovedali,” je kritičen Tomašič.