Vinko Gorenak priskočil na pomoč Matjažu Nemcu

Foto: Twitter

Pred dnevi se je poslanec SD Matjaž Nemec znašel v hudi zagati, saj zaradi Odloka po katerem je prepovedano gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, ni mogel v sosednjo občino po nitko za kosilnico.

 

Naj poudarimo, da je vlada odlok sprejela z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa. Glede na to, da je gospod Matjaž Nemec poslanec bi človek pričakoval, da razume namen vladnega odloka. Ker žal temu ni tako, mu je Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže v času epidemije ponovno pojasnil o namenu le tega.

Tomašič je Nemcu, ki je v soboto tvitnil “V bistvu bi rad šel v trgovino s sadjem, ki je v moji občini ni. Pa tudi v trgovino s kmetijskimi pripomočki bi rad šel. Lahko kupim kruh, ne morem pa špage. Kje je tu logika??,” pojasnil, »Gospod poslanec, kruh rabite, ker je nujno potrebno živilo, špaga/laks ali nitka za kosilnico pa ni nujno potrebna. Bom počasi povedal: kruh je nujno potrebno živilo, medtem ko nitka, špaga ali laks ni. Drugo, da ne morete v sosednjo občino, ker nimate trgovine s sadjem. To ni res. Preberite si vladni odlok še enkrat. Tam piše, da če trgovin v občini ni, lahko greš v sosednjo občino. Zagotavljam vam, da vas ne bodo policisti ustavljali, nadlegovali zaradi tega. Morda vas bodo vprašali, kam greste. Vi boste povedali, da greste v drugo občino po kruh, ker ga pri vas ni. Če boste pa rekli, da greste po špago, vas bodo morda povprašali kaj več. Ta odlok je namenjen temu, da se turistično ne zbiramo na nekih krajih in tako naprej.«

Dr. Vinko Gorenak je Nemcu daroval vrvico

Vinko Gorenak je Nemcu sporočil, da popolnoma razume njegovo stisko, da ne more v sosednjo občino zaradi omejitve vlade RS. “Hkrati naj te obvestim, da se vlada RS ukvarja z vprašanji, ki so življenjskega pomena za vse prebivalce Republike Slovenije. To so vprašanja življenja in smrti. Tvoj problem, da ne smeš potovati v sosednjo občino, da bi kupil vrvico, na štajerskem rečemo laks za kosilnico, bom rešil na povsem osebni ravni. V prilogi ti pošiljam meter in pol omenjene vrvice ali laksa za kosilnico. Upam, da bo to zadostovalo za najnujnejše potrebe. Če boš še potreboval pomoč, sem ti na voljo.”

A. D.