V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 575 klicev, 168 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo  na  kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 11 vlomov  (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in primera  poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo in  nesreči  z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Na območju  Bežigrada  je  neznani  storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Bergamont, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
V  Šiški je  neznani  storilec  vlomil  v  tri kleti in odtujil električna skiroja  in  druge predmete.  Lastnike  je oškodoval za skupno okoli 1.200 evrov.
V  centru  Ljubljane  je  bilo  vlomljeno  v  gostinski  lokal, od koder so odtujili menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.
V  Podpeči  so  neznanci  vlomili  v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli nekaj tisoč evrov škode.

V noči na 28. 2. 2023 je bil na Gorkičevi ulici v Ljubljani ukraden Renault espace, zlato-rumene barve, letnik 2016, registrskih oznak LJ 18-MAU.

Prometne nesreče:
V ponedeljek, nekaj po 21. uri se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznika kombija in osebnega vozila.  Po  do  sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker  je  voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je pred  njim  ustavilo  pri rdeči luči. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno  poškodovala.  Z  reševalnim  vozilom  je  bila  odpeljana  v UBKC Ljubljana.  V  postopku  je  preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pokazal 0.82  mg/l  alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni  pregled. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Uredništvo, J.V.