V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 542 klicev, 192 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo  na  kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin in 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu). Prav tako so posredovali v primeru  nasilja  v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri  prometni  varnosti  so  obravnavali  27  prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovan potnik v vozilu. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V  Šiški  je  neznani storilec vlomil v več kleti in odtujil gorsko kolo in več igrač. Lastnike je oškodoval za okoli 700 evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov različnega pohištva. Lastnike je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Šiški  so  neznanci  vlomili  v  trgovino  in  odtujili alkoholne pijače cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 5.000 evrov škode.

Požar
Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o požaru ene izmed hiš na območju Ribnice. Na kraju so  posredovali gasilci, ki so  požar  pogasili, in policisti,  ki  so  zbrali  prva  obvestila  in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo zaradi kurjenja v peči, pogorelo pa je ostrešje in del pritličja starejše hiše. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode.  Policisti  bodo  opravili  ogled, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj,  okoli  18.  ure  se  je  na lokalni cesti iz Dešena proti Katariji zgodila  prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo.  Pri  tem  sta  se voznik lažje, eden izmed potnikov pa huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UKC Ljubljana, njuno življenje  pa  ni  ogroženo   V  postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku  začetniku pokazal 0.30 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 8.30 se je na Herbersteinovi  ulici v Ljubljani zgodila prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica  nepravilno odprla vrata vozila v katera je trčil kolesar. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 13. uri se je na ljubljanski obvoznici pri Rudniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica, ki je vozila v smeri Kozarij zaradi neprilagojene hitrosti trčila v priklopnik tovornega vozila pred seboj, nato pa je vozilo odbilo v ograjo. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo