V petek je v Bruslju zasedala težko pričakovana videokonferenčna razprava o svobodi medijev in vladavini prava v Sloveniji, ki se jo je udeležil tudi predsednik vlade Janez Janša. Skupina Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, pravne države in temeljnih pravic, ki deluje v okviru parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE), je namreč nadaljevala razpravo o svobodi medijev in vladavini prava v Sloveniji, ki jo je začela 5. marca 2021.

Zgodila se je cenzura

Predstavitev predsednika vlade Janeza Janše je vključevala tudi predvajanje video posnetka, ki nazorno – z dokazi in dejstvi – prikazuje realno stanje, toda predsedujoča Sophie in’ t Veld se je odločila za cenzuro.

Planet TV je razkril kaj se je dogajalo

Planet TV je ekskluzivno razkril kako je potekala komunikacija med pristojnimi službami Evropskega parlamenta in Kabinetom predsednika vlade RS, ki dokazuje, da je bilo pred nastopom predsednika vlade Janeza Janše pred skupino za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic o vladavini prava in medijski svobodi v Sloveniji, vse dogovorjeno in pripravljeno za predstavitev video posnetka, ki ga je nato samovoljno umaknila predsedujoča Sophie in’ t Veld.

Video, ki ga je premier Janša poslal v Bruselj si lahko pogledate tukaj:

(Video) To je posnetek, ki ga želijo prekriti pred javnostjo

U. C.