Vir: Twitter (Posnetek zaslona)

Lahko bi rekli narobe svet!

Slovenija je verjetno prva in edina država na svetu, kjer sindikati nasprotujejo dvigu delavskih plač. Narobe svet? Ali zgolj svet, v katerem sindikati namesto interesov delavcev zastopajo interese političnih strank – seveda le tistih, ki se imajo za KUL,” je ob izjavi predsednice ZSSS Lidije Jerkič, na Twitterju zapisal Jure Ferjan.

V neugodnem položaju se je znašla predsednica ZSSS Lidija Jerkič, ko je je na vprašanje, kaj meni o noveli zakona o dohodnini, ki jo je predlagala aktualna vlada, dejala, da se jo z vprašanjem postavlja v rahlo neugodno situacijo.

“Na katerikoli način razmišljam, kako razložiti, zakaj nismo zelo navdušeni za takšno spremembo, ki prinaša večji neto prejemek, ne znam. Ne znam enostavno razložiti človeku zakaj smo pa zdaj proti, če bo pa njegova plača večja, je pojasnila svojo zagato.

 

Po izjavi sodeč bi lahko rekli, da Jerkičeve očitno niso pripravili na takšna vprašanja, ona le slepo sledi temu, kar se ji naroči – torej nasprotuj vsemu, kar je v kakršni koli povezavi s to vlado in premierjem Janezom Janšo.

Preberite tudi:

Poglejte kako sta se Violeta Tomić in Marjan Šarec sta se znesla nad Zorčiča

T. C.