Vir: YouTube (posnetek zaslona)

Včeraj je v državnem zboru potekala nujna seja odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, kjer so poslanci od predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela zaradi njegovih dodatnih zaslužkov v Svetovni nogometni zvezi in zaradi njegovih ravnanj pri sprejemanju revizijskega poročila o nabavi zaščitne opreme, zahtevali pojasnila.

Polnar v svoji razpravi razkrinkal Erjavca

Ker Erjavec decembra še vedno ni imel zadostno število glasov mu je na pomoč priskočil predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel. 

Polnar: “Poudariti želim, da bo moja razprava, ki zdajle sledi potekala izključno na podlagi tega kar sem sam videl in slišal in čemur sem sam prisostvoval. Pomembna sta dva datuma v lanskem letu 23. oktober in 7. december. 

23. oktobra lanskega leta smo imeli poslanci poslanske skupine DeSUS sestanek s takrat še kandidatom za predsednika stranke Karlom Erjavcem. Po sestanku oz. že med sestankom smo oblikovali dva sklepa s katerim smo se soglasno strinjali.

Prvi sklep je bil da stranka ostane v vladajoči koaliciji, ker je zahtevnost celostnega položaja v državi, tako epidemiološkega, gospodarskega, kot socialnega takšna, da resnično nima nikakršnega smisla menjavati vlado. Drugi sklep je bil, zlasti na podlagi izkušenj poslancev, tudi mene, da je sodelovanje v obstoječi koaliciji vredu in predvsem je bila izpostavljena velika kooperativnost predsednika vlade in ministrov in ministric v tej vladi.

5. decembra, mesec in deset dni kasneje je bil Erjavec izvoljen za predsednika stranke in 7. decembra, dva dni kasneje, je prišel na sestanek s poslansko skupino, kjer je v roku ure in pol, po opravljeni razpravi, zahteval da DeSUS takoj, nemudoma, tisti trenutek izstopi iz koalicije”, pojasnjuje Polnar

Polnar je poudaril tudi, da se je postavilo vprašanje kaj je temu vzrok. Erjavec jim je podal odgovor, ki je temeljil na ideji, da bo vložena konstruktivna nezaupnica s strani opozicijskih strank in da bo on kandidat za mandatarja in da svoja pričakovanja gradi na eni zadevi, ki pa je revizijsko poročilo računskega sodišča v zvezi s pravilnostjo in smotrnostjo nabav medicinske in zaščitne opreme, ki so potekale v marcu in aprilu leta 2020.

Polnar pojasnjuje tudi, da se je začudil dejstvu, da Erjavec pozna vsebino revizijskega poročila, ki je bilo še tajno.

Celotno razpravo si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Preberite tudi:

(Video) Poslanci DeSUSa Erjavcu pokazali zobe? Polnarju se je sestanek zdel kot “nemški nadrealistični film”

T. C.