Foto: DZ RS

Kaj se je včeraj dogajalo v hramu demokracije? Sporekli sta se namreč Tina Heferle iz stranke LMŠ in Anja Bah Žibert iz stranke SDS. Slednja zahteva opravičilo, saj pravi, da se je Heferletova grdo zlagala.

 

Jerca Korče je včeraj ves svoj gnev znesla nad predsednika vlade Janeza Janšo, ko je zastavila vprašanje o epidemiološki sliki po razglasitvi konca epidemije covid-19 ter o tem, kakšni so prihodnji načrti in ukrepi vlade, nato pa se je ozračje znova ogrelo. Po besedah Tine Heferle naj bi Anja Bah Žibert izjavila, da Korčetova “tako govori, ker gre za nosečnost, in da je ubogi tisti, ki jo bo dobil in se rodil”. Heferletova je take besede označila za višek od viška. Kot prikazuje videoposnetek se je v besednem dvoboju Bah Žibertova odločno branila, njene očitke zavrnila in trdila, da gre za laži, zavajanje in podtikanja, zahteva tudi vpogled v magnetogram.

“Ne gre samo za laž ampak hudo žalitev, ki me je dobesedno osebno prizadela kot pedagoga in mater! Tokrat šla poslanska kolegica res predaleč. Zlagala se je, da sem nekaj rekla o Korčetovi izven mikrofona. Čista laž. Ženska sedi več metrov stran od mene in vsi smo pod masko, zagotovo bi kaj takega še kdo slišal, pa ni” je za dejala  povedala Anja Bah Žibert, od Tine Heferle tudi zahteva opravičilo.

T. C.