Vir: Twiter

“Kar pa si je danes Janković privoščil na komemoraciji, je pa višek. Seveda prisotni vsi levičarji vključno s Kučanom in Natašo Pirc Musar. Totalno onečaščenje mrtvih, vseh mrtvih. Katastrofa,” je zgroženo zapisal uporabnik Twitterja.

Uporabniki družbenega omrežja Twitter so se številno odzvali odzvali na brezsramen in precej sovražni govor ljubljanskega župana, ki je žalostni dan ob dnevu spomina na mrtve izkoristil za širjenje sovražnega govora in napoved podpore na volitvah svoji favoritki Nataši Pirc Musar.

“Tako župan ‘vseh Ljubljančank in Ljubljančanov‘ javno govori o predsedniških kandidatih in slovenski politiki?!?” se je odzval Edvard Kadić, strokovnjak za komuniciranje. Marsikdo se med komentarji sprašuje, ali bodo Ljubljančani in Ljubljančanke ponovno izvolili Zorana Jankovića za župana kljub njegovemu verbalno agresivnemu nagovoru, ki je bil ostro ideološko obarvan.

Janković je slovesnost izkoristil za politično obračunavanje v zvezi s prihajajočimi predsedniškimi volitvami,  kjer je našel mesto za kritiko dr. Anžetu Logarju, češ, da se “želi pokazati, kot da do včeraj ni živel v eni čudni stranki, ki prinaša trpljenje v to domovino, ki uničuje javne medije, ki dokazuje pravico s solzilcem in vodnimi topovi”, medtem ko je svojo podporo jasno izrazil svoji favoritki Nataši Pirc Musar oziroma, kot je dejal, “osebi, ki jo bo tudi sam volil, osebi, ki spoštuje človekove pravice, spoštuje pravno državo”.

“Tale Jankovićev govor je bil nekaj najbolj odvratnega, kar sem od osamosvojitve slišala iz ust politika,” je zapisala na Twitterju ena od uporabnic. Njen zapis je bil komentar na govor ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je komemoracijo ob dnevu spomina na mrtve izkoristil za politično obračunavanje, ki je bilo precej verbalno agresivno. Precej dvolično  je tole izražanje empatije z Jankovićeve strani, ki ga Komisija za grobišča še kar prosi, naj umrle z odkritih morišč pokoplje dostojno na Žalah.

 

Preberite tudi

Ljubljanski župan Zoran Janković in soobtoženi bi izločali dokaze

U. C.