Vir: Facebook

Minilo je leto dni, odkar je mali Kris prejel zdravilo Zolgensmo. Mali Kris je združil Slovenijo z največjo humanitarno akcijo v zgodovini.

Razposajeni mali Kris

Kris Zudich se je rodil z redko gensko boleznijo, spinalno mišično atrofijo (SMA), ter združil Slovenijo ob iskanju pomoči za zdravilo, za katero je treba odšteti dva milijona. Spomnimo, starši so imeli le štiri mesece časa, da so zbrali denar, saj je moral zdravilo prejeti do dopolnjenega drugega leta, dovolj pa je le en odmerek. Zdaj mineva točno leto od prelomnega trenutka, ko je Kris v Los Angelesu prejel odmerek zdravila, ki mu je spremenilo življenje.

Na njegovem Facebook profilu so ob obletnici prejema zdravila zapisali: “Življenje se z rojstvom nas, malih štrućk spremeni na lepše…včasih pa je taka sprememba borba za preživetje. S skupnimi močmi je to uspelo tudi meni in moji družini. Danes mineva točno eno leto odkar sem prejel Zolgensmo. Vsi skupaj ne bi mogli biti bolj veseli, veseli da ste vsi bili z nami, ko smo vas najbolj potrebovali, da ste se vedno ob nas…in da sem danes nasmejan, glasen in predvsem nagajiv fantek. Moja pot je se dolga…pa vendar z vami veliko lažja. Velik objemček vsem mojim prijateljem borcem, ki se kakorkoli borijo za boljši jutri. Vaš Kris.”

T. C.