Foto: Posnetek zaslona

Že pred imenovanjem ministrske ekipe je nemalo prahu dvignila koalicijska pogodba.

Gostje Tarče so bili podjetnik Ivo Boscarol, poslanec Levice Miha Kordiš, nekdanji finančni minister Janez ŠušteršičMatevž Frangež iz stranke SD in prihodnji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Med razpravo o različnih temah je ta prišla tudi na javne finance, kjer je Matevž Frangež iz SD nekdanjemu finančnemu ministru Janezu Šušteršiču očital zadeve, o katerih se očitno ni dovolj poučil, Šušteršič pa ga je postavil na svoje mesto z dejstvi. 

Številne gospodarstvenike pa namreč skrbi davek na premoženje. Pa na samo gospodarstvenike, tudi ostale ljudi. Podjetnik Ivo Boscarol je vsem, tudi voditeljici Eriki, naredil brezplačno predavanje o gospodarstvu.

 “Vse kar v Sloveniji državljani zaslužimo je na nek način že obdavčeno, obresti, dohodnina. Vse, kar smo zaslužili je obdavčeno. In potem, ker smo narod varčevalcev, tisto, kar nam ostane, nekam investiramo. In sedaj bi vse tisto, kar smo ljudje ustvarili v svojem življenju, bomo morali kot svoje premoženje deklarirati in plačati davek na to, kar imamo, ne kar smo zaslužili. V kolikor, na koncu leta ne bomo imeli denarja za plačilo davka na to premoženje, nam bo država nekaj vzela, to je prikrit način nacionalizacije,” je dejal Boscarol.

Boscarol je pojasnil tudi, da bodo glede na koalicijsko pogodbo nepremičnine štirikrat obdavčene. “Prvič, ko jih kupite, drugič, ko jih dajete v najem, tretjič, plačali boste davek na nepremičnino in četrtič davek na premoženje.” 

Glede tega, ali bo koalicija zdržala cel mandat je Boscarol dejal, da bi jim priporočal, naj ne hitijo s spremembo zakona o javnih zbiranjih in demonstracijah, ker “Slovenci smo dejansko občutljivi na nepremičnine in na premoženje in se zna hitro zgoditi, da bodo pred parlamentom biciklisti zamenjali bicikle za kakšne sekire ali pa vile”.

U. C.