Foto: YouTube (posnetek zaslona)

Prvak SNS Zmago Jelinčič, ki je s svojo stranko SNS zbral zgolj 1,6 odstotka glasov, je v Temi dnevi na Nova24TV ob komentarju rezultata volitev, ki so stranko SNS spravili iz parlamenta, zatrdil, da naj bi se po kuloarjih DVK-ja govorilo, da so bili glasovi ukradeni.

“Ukradeno je bilo pri SDS, Povežimo Slovenijo in pri SNS. Pri nas so baje pokradli 5 odstotkov glasov,” trdi Jelinčič, ki pravi, da govoricam sam osebno verjame. “Goljufije so se dogajale na različne načine. Na nekaterih voliščih je bila cela vrsta neožigosanih volilnih pol in ljudje so izpolnjevali tiste neštemplane. Potem pa sem prepričan, da so bile nekje v predalu skrite tiste ožigosane, ki so jih izpolnili ustrezni kadri in vrgli noter,” je zatrdil.

Po njegovem mnenju je drugo možnost goljufije predstavljala trditev moškega, ki je ukradel tisti kuli, ki ga je volilna komisija delila vsakomur češ, dajte s tem obkrožite, pa mi nazaj prinesite. “Večina je vrnila kuli, ta moški ga pa ni. Na list je napisal “Janša je heroj” in je potem ugotovil, da je čez pol ure zapis izginil. To je značilna zadeva določenih goljufov.

Šlo je za štetje. Nekje je bilo prešteto enkrat manj, drugič več volivcev kolikor jih je na volilnih spiskih. Nekdo je fotografiral svojo glasovnico in potem ugotovil, ko so bili znani rezultati, da na njegovem volišču ni bilo glasu za stranko za katero je volil on sam in njegova družina,” je pojasnil Jelinčič, ki meni, da je šlo za zelo orkestrirano zadevo. Meni, da so to pripravljali dve leti, odkar je na oblast prišel Janša.

Robertu Golobu je bilo po besedah Jelinčiča čisto vseeno, kaj je govoril. “Zajebaval se je in je dobil tako strahoten odstotek. Rekli so mu, spoštovani gospod Golob, ti boš dobil tako ali tako. Delaj kar hočeš. On je delal kar je hotel. S tistimi svojimi plešemo, skačemo, se objemamo, tralala hopsasa, ni dostojno za nekega človeka, ki hoče biti premier v določeni vladi,” je bil kritičen Jelinčič, ki pravi, da svoje govorijo tudi odzivi v tujini.

 “Celo Hrvatje so rekli, da kaj takega, da bi ena stranka, ki bi dva meseca pred volitvami (nima ljudi, kadra, programa) dobila tako velik odstotek glasov”. Ker je znano, da je pri nas že poznan fenomen novih obrazov, je Jelinčič pojasnil, da so ti prejšnjo novi obrazi, čeprav so bili orkestrirani iz istega štaba, pred tem vendarle imeli stranko. “So stranko predstavljali in so imeli določene ljudi, ki so jih lahko predstavili, da bodo sedli na določena ministrska mesta. Tukaj pa Golob sam izjavil, da nima kadrov in da bo pobral kadre iz strank SAB in LMŠ. Se pravi, da mu je vseeno, kaj se dogaja s Slovenijo,” je dodal Jelinčič, piše Nova24TV.

Preberite tudi:

(Video) Zmago Jelinčič : Nujno je potrebno sprejeti zakon o odvzemu državljanstva

T. C.