Vir: Twitter (posnetek zaslona)

Državni zbor je na včerajšnji seji je potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti. Proračun je v glasovanju v DZ-ju podprlo 50 poslancev – poleg koalicijskih tudi poslanci SNS-a in narodnosti. Proti je glasovalo 35 navzočih poslancev LMŠ-ja, SD-ja, Levice in SAB-a.

Zmago Jelinčič Plemeniti opoziciji nalil čistega vina

Jelinčič je v svoji razpravi povedal zakaj bo SNS proračun podprla: “No, ni res, da koalicija ni sprejela nobene pobude od strani opozicije. Ja, smejte se, gospoda žlahtna. Trije pametni predlogi, ki ste jih tudi vi iz opozicije podprli. To se pravi ne govoriti, da je tako kot vi mislite oziroma bi želeli, da je. Ni res. Moram reči, da Slovenska nacionalna stranka je podpisala sporazum o sodelovanju v dobrobit države Slovenije, tako kot smo v dobrobit države Slovenije podprli proračun gospodu Šarcu in sprejeli njegovo ministrico. Pa se je Vlada navkljub vsemu sesula in zdaj podpiramo to Vlado, kajti želimo, da gre država naprej. Ne, da se država utaplja v enih bedastih medsebojnih spotikanjih, ki nikamor ne peljejo. Ne vem, zakaj se spotikamo namesto, da bi šli naprej in da bi naredili tisto, kar moramo narediti. Imamo problem s covidom, imamo problem s celo vrsto stvari, ampak ne, da bi reševali, vi boste metali polena pod noge.

Zato slovenska nacionalna stranka ne meče polen pod noge, ampak sodeluje. Pomaga in poskuša ugotoviti in narediti tisto, kar je najbolje za našo skupno državo. Zato bomo mi tale proračun podprli.”

Preberite tudi:

(Video) Jelinčič razkril mnogo neprijetnih resnic!

U. C.