Video: Filmski lov policistov na oborožena roparja

Foto: Twitter

Včeraj nekaj po 19. uri so bili policisti obveščeni o ropu prodajalne bencinskega servisa ob Celovški cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da sta zamaskirana storilca vstopila v prodajalno. Od zaposlenih sta z orožjem v rokah in grožnjami zahtevala gotovino, ki sta jo vzela, nato pa s kraja pobegnila. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj.

Policisti so na podlagi informacij, ki jih je posredoval občan, izsledili vozilo s katerim sta se storilca odpeljala, ter ga pričeli ustavljati z modrimi lučmi in sireno. Voznik ni ustavil, pač pa je z vožnjo nadaljeval proti centru Ljubljane, na poti pa storil več prekrškov in trčil v najmanj dve vozili. Policisti so vozilo uspešno ustavili v križišču Vilharjeve in Celovške ceste, kjer so prijeli enega storilca. Drugi je zbežal s kraja, a so policisti tudi tega prijeli v bližini železniške postaje. Eden izmed storilcev je imel pri sebi tudi orožje. Pred prijetjem so policisti izstrelili štiri opozorilne strele. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so osumljenima odvzeli prostost, ogled kraja, zbiranje obvestil pa še poteka.

Občanu se policisti PU Ljubljana iskreno zahvaljujejo za koristne informacije, ki so pripomogle k hitremu prijetju storilcev.

D. S.