Foto: Kabinet predsednika vlade

Dragi državljanke in državljani, dragi rojaki v zamejstvu in po svetu, dragi prijatelji, upanje, ki ga prinaša Velika noč, se vedno znova dotakne odprtih src. Vsakič kot prvič in vedno tako, kot v danem trenutku najbolj potrebujemo. Iz velikonočnega upanja črpamo moč. V njem najdemo oporo v težkih preizkušnjah.

Lansko leto nas je naučilo, da so težki časi lahko tudi priložnost za nov začetek. Da najbolj strme poti premagamo le, če verjamemo, da zmoremo. Znova se je potrdilo, da smo kot narod močni in zmagoviti, če smo enotni in povezani.

Pred nami so državnozborske volitve. Še daleč ne tako usodne, kot je bila osamosvojitev, vendar za slovensko prihodnost nič manj pomembne. Na njih bomo spet odločali o tem, komu bomo zaupali vodenje države v prihodnjih štirih letih. Tudi tokrat gre za Slovenijo, kot je leta 1990 po izglasovanem plebiscitu dejal dr. Jože Pučnik. Za našo domovino. Želim si, da bi kristjani svojo odgovornost do domovine izrazili tudi tako, da bi odšli na volitve in na njih izbrali prave voditelje. Voditelje, ki bodo znali živeti in delati za druge, ki jim je blagor drugih pri srcu in jim je dobro skupnosti vsakdanja skrb.

Kot Velika noč vedno znova v naša srca vrača upanje, tako je tudi pomladni čas obet novega začetka in znanilec boljšega jutri. Naj nas vse v odločitvah prihodnjih dni in mesecev vodi ljubezen do domovine in tistih, ki jih nosimo v srcu.

Vsem doma in po svetu voščim blagoslovljeno Veliko noč. Bog varuj Slovenijo.

Janez Janša Predsednik Vlade Republike Slovenije