Glas upokojencev bo in mora biti slišan! Danes ob 15 uri na Trgu republike v Ljubljani se bo odvijal drugi veliki protest upokojencev.

 

Vsi se še spomnimo prvega protesta pred mesecem dni, ko je bil Trg republike poln slovenskih zastav, slovenske glasbe in upokojenk in upokojencev, ki imajo dovolj tega, da so porinjeni na rob družbe, pozabljeni s strani vseh, tudi tistih, ki naj bi jih predstavljali.

Zato so pod vodstvom Pavla Ruparja organizirali ljudsko iniciativo Glas upokojencev Slovenije in želijo biti slišani. Kot sami pravijo, tudi bodo!

Danes, 1. marca ob 15 uri bo zato že drugi vseslovenski protest upokojenk in upokojencev, na katerega pa so vabljeni prav vsi, tudi mladi in aktivne Slovenke in Slovenci. Pokojnine niso nekaj, za kar naj bi se borili le upokojeni. Pokojnine in njihova višina so pomembne prav za vsakega izmed nas, kajti tudi delovni ljudje bodo enkrat v pokoju in bo njena višina še kako pomemba za vsakega izmed nas.

Pokojnina, ki je plačilo za minulo delo, mora zagotavljati vsaj preživetje. Danes pa je mnogo upokojencev pod pragom revščine in životarijo iz dneva v dan.

Organizatorji pod vodstvom Pavla Ruparja zato vabijo prav vse, da se danes skupaj družijo in prepevajo na Trgu republike v Ljubljani. Večja kot bo prisotnost, bolj bodo upokojenke in upokojenci slišani!

 

 

Uredništvo, J.V.