Velik hvala in globok poklon našim fantom

jutarnji.hr

Da poraz boli, vemo vsi. Vsi, ki smo se kadarkoli ukvarjali z športom in vsi, ki šport čutijo ali so kakorkoli povezani z njim.

In v navadi je, da poraženec čestita zmagovalcu. Tako kot je to storil najboljši igralec srbske reprezentance na tem evropskem prvenstvu, Bogdan Bogdanović.

Za razliko od njega pa je Miloš Teodosić, za mnoge najboljši srbski košarkar, očitno drugačnega mnenja. Potem ko je Slovenija povozila srbsko ekipo v finalu, je Teodosić po koncu tekme, na Facebooku izjavil, da so za njega prvaki Srbi in da je najkoristnejši igralec prvenstva Bogdanović. Razumem frustracijo, a vendarle…podcenjevati ekipo, ki je postala prvak brez enega poraza in podcenjevati Gorana Dragića ali Luko Dončića, ki ju cel košarkaški svet te dni dobesedno občuduje, se mi pa zdi malodane pobalinsko in nevredno igralca, ki velja za najboljšega v tistem delu Balkana.

Kaj reči? Zmagovalec je na koncu vedno samo eden. In za naše fante je bil minulo nedeljo zgodovinski večer. Če v takih trenutkih nisi sposoben iskreno čestitati nasprotniku, je bolje da si tiho. Se vsaj smešil ne boš.

Našim fantom pa…le velik hvala in globok poklon. Lahko smo ponosni na vas. Tako se bori za domovino!

S. P.