V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 713 klicev, 230 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo  na  kriminaliteto, 67 na javni red in mir, ter 82 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, poskus ropa, drzno tatvino, 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 20 krat na javnem kraju in 14 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 7 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in druge predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denarnico z dokumenti in nekaj gotovine. Lastnika je oškodoval za okoli tisoč evrov.
Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električna skiroja, električno kolo in smučarske čevlje. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Rop in poskus ropa v trgovini
Včeraj  zvečer smo bili obveščeni o dveh dogodkih na območju centra Ljubljane in Viča, kjer je do sedaj neznani osumljenec vstopil v trgovini, ter zaposlenim zagrozil z ostrim predmetom in zahteval denar. V centru je, ne da bi kaj odnesel, zbežal iz trgovine, na Viču pa je iz blagajne odtujil nekaj bankovcev in peš pobegnil. V dogodkih ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodkov, tudi ali gre za istega storilca, suhe postave, visok okoli 180 cm, ki je bil oblečen v črna oblačila, nosil je črno kapo s šiltom in obrazno masko, govoril pa je slovensko.

Drzna tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena dopoldan v Mostah. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s pogovorom  o  izvedbi telekomunikacijskih del. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala z vozilom sive barve. Opis enega izmed storilcev: star okoli 40 let, nosil je kapo. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 23.30 ure se je v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v betonsko ograjo. Pri tem sta se voznik in potnik lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 22. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 21. ure se je na Karlovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 20. ure se je v križišču Pokopališke in Štajerske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes nekaj po polnoči, se je v križišču Celovške ceste s Kosmačevo ulico v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo