V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 514 klicev, 150 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 30 nanašalo na kriminaliteto, 26 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer  poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana pešec in potniki v vozilu.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar in druge predmete. Podjetje je oškodoval za okoli 5.000 evrov.
V centru Ljubljane so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili več kosov sončnih in korekcijskih očal. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj nekaj pred 9. uro se je na cesti v naselju v naselju Breg pri Zagradcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je pešec nepravilno prečkal vozišče. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC
Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Včeraj okoli 23.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal z nasprotne  smeri. Pri tem se huje telesno poškodoval potnik v vozilu povzročitelja. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj okoli 20. ure se je na lokalni cesti skozi kraj Beričevo zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet iz neprednostne ceste odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 17.30 se je na lokalni cesti v Zgornjih Pirničah zgodila prometna  nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje  telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 18. ure se je na Koželjevi ulici v krožišču Žale v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet v krožišče odvzel prednost motoristu. Pri tem sta se lažje telesno poškodovala voznik in potnik na motorju. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo