V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 579 klicev,  od tega 171 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 34 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali dva ropa, 19 tatvin, poskus vloma v hišo in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 17 prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Ropa:
Včeraj,  okoli 19. ure je v prodajalno v centru Ljubljane vstopil moški, ki je  z nožem v roki zahteval denar, nato pa iz blagajne vzel nekaj sto evrov gotovine  in   s  kraja  zbežal. Opis: višji moški, suhe postave, oblečen v črna  oblačila,  na  obrazu  je  imel  kirurško masko. Policisti še zbirajo obvestila  za  izsleditev  osumljenega, o  vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Okoli  15.30  pa  sta  dva  neznanca  za  Bežigradom  pristopila  do vozila oškodovanca  in ga s pogovorom zamotila, da je izstopil iz svojega vozila, nato  pa  sta  od  njega  z nožem v roki zahtevala gotovino. Odvzela sta mu nekaj  gotovine  in  vrednejših  predmetov  iz vozila,  nato pa se s kraja odpeljala  z  belim  vozilom.  Opis 1: moški star med 40 – 50 let, močnejše postave, visok med 170 in 175 cm, bil je brez las in je nosil brke. Opis 2: moški star okoli 20 let, visok med 180 in 185 cm, črnih las, nosil je rdečo majico.  Policisti  še zbirajo obvestila za izsleditev osumljencev, o  vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prijet vlomilec
V  prejšnjem  tednu  smo  bili obveščeni, da se je v eni izmed prodajaln na območju  Most sprožilo več vlomnih alarmov. Policisti, ki so prišli na kraj, so opazili, da je varnostnik s kraja pregnal moškega s kolesom, ki je pred tem iz prodajalne odtujil več predmetov. Skupaj  z varnostnikom so prijeli  38-letnika,  ki  so  mu  odredili pridržanje. Zaradi suma storitve kaznivega  dejanja velike tatvine je bil priveden k preiskovalnemu sodniku,
ki je zanj odredil pripor.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Jakčevi ulici  v Ljubljani v kateri je bil samoudeležen voznik električnega kolesa. Zaradi  neprilagojene hitrosti je padel in se lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  8. ure smo bili obveščeni o padcu voznika skuterja na Roški cesti  v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je vozil po kolesarski stezi in trčil  v  drog  javne razsvetljave in koš za smeti ter padel. Pri tem se je lažje  poškodoval  in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Uredništvo, J.V.