V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.660 klicev. Med 679 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 129 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju PU Murska Sobota in PU Novo mesto.

Ob 0.16 je na regionalni cesti v bližini naselja Ortnek v občini Ribnica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča, se prevrnjeno na bok in obstalo ob potoku. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz potoka dvignili vozilo in ga postavili na cestišče, odklopili akumulator ter preventivno namestili pivnike v potok.

Ob 6.21 sta na regionalni cesti Arja vas–Velenje pred odcepom za Lipje, občina Velenje, v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili reševalcem NMP pomoč pri oskrbi in prenosu treh poškodovanih oseb.

Ob 7.28 sta v naselju Hrušica, občina Jesenice, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili cestišče ter nudili pomoč pri nalaganju vozil na vozilo vlečne službe. Reševalci NMP Jesenice so oskrbeli dve poškodovani osebi.

Ob 14.53 sta na Ptujski cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 15.52 sta na Dupleški ulici v Dogošah v občini Maribor trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so štiri poškodovane osebe prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Koper, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 51 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 4 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 241 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 203 na območju PU Novo mesto, 37 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (64), Bangladeša (30), Iraka (25).

Spletno uredništvo