Včeraj se je na cestah zgodilo 7 nesreč z lažjimi poškodbami, dve s hujšimi, v eni pa je ena oseba izgubila življenje

Foto: Mondo.rs

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.468 klicev. Med 624 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 154 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 103 kazniva dejanja.

V 144 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 pa huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je življenje izgubila ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 9.12 sta v ulici Kolonija 1. maja v Trbovljah trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Trbovlje – mesto so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč ostalim interventnim službam.

Ob 10.30 sta na lokalni cesti Vače–Laze pri Vačah, občina Litija, trčili osebni vozili, pri čemer je eno zapeljalo čez brežino proti potoku. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, eno vozilo stabilizirali in iz njega iznesli poškodovano osebo ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Litija so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in eno prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.49 sta na Cesti Lole Ribarja v Šoštanju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.17 je na Kidričevi cesti v Velenju osebno vozilo trčilo v obcestni robnik in poškodovalo podvozje vozila, pri čemer so pričele iztekati motorne tekočine. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč avto vleki pri nalaganju vozila. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.37 je na Pelechovi cesti v Preserjah pri Radomljah, občina Domžale, osebno vozilo trčilo v peško. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj in nudili pomoč peški do prihoda reševalcev.

Ob 14.55 sta na Špeglovi ulici v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.29 sta na parkirišču ob Mariborski cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Celje. Poškodovano osebo so prepeljali v SB Celje.

Ob 17.31 sta pred Hotavljami, občina Gorenja vas-Poljane, trčila osebno vozilo in traktor s priključkom. Gasilci PGD Škofja Loka in Gorenja Vas- Poljane so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovala se je ena oseba.

Ob 18.53 sta na Štajerski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer se je eno obvrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in vozilo postavili na kolesa.

Ob 20.54 se je na cesti Vrhnika–Logatec osebno vozilo prevrnilo na streho, iz vozila pa so iztekale motorne tekočine. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, preprečili iztekanje motornih tekočin in nevtralizirali že iztekle in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 23.19 je na Ljubljanski cesti v Kranju osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v oporni zid. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 29 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 127 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 122 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (48), Turčije (17) in Maroka (13).

Spletno uredništvo