V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1683 klicev. Med 678 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 160 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 114 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 131 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 27 z lahko telesno poškodbo in 2 prometni nesreči s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijske uprave Celje. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil.

Ob 4.47 je na severni obvoznici v Slovenj Gradcu osebno vozilo trčilo v parkirano tovorno vozilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenke ter osebno vozilo odstranili s cestišča. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovano osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 10.06 se je osebno vozilo na strmem dovozu prevrnilo na bok v Spodnjem Hotiču v občini Litija. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci NMP so jo prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Litija so postavili vozilo na kolesa.

Ob 10.49 sta na križišču za avtocesto v naselju Blejska Dobrava, občina Jesenice, trčili osebni vozili. Dve osebi sta se poškodovali. Reševalci NMP Jesenice so ju prepeljali v SB Jesenice. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, usmerjali promet, očistili razlite motorne tekočine in odstranili razbite dele vozil ter pomagali pri nalaganju vozil na vozilo vlečne službe.

Ob 11.46 je na Cesti v Dobrovce v Miklavžu na Dravskem Polju prišlo do prometne nesreče osebnega vozila. Posredovali so gasilci JZ GB Maribor, ki so odklopili akumulator in posuli z vpojnim sredstvom iztekle motorne tekočine. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci NMP.

Ob 12.15 je na pomurski avtocesti med priključkom Pernica in razcepom Dragučova, v smeri Maribora, v občini Pesnica prišlo do prometne nesreče več vozil. Posredovali so gasilci JZ GB Maribor, ki so kraj zavarovali, preprečili iztekanje motornih tekočin in posuli iztekle tekočine z vpojnim sredstvom. Dve poškodovani osebi so prevzeli reševalci NMP.

Ob 18.47 je v kraju Kalce Naklo, občina Krško, padel motorist. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca, katerega so odpeljali v SB Brežice.

Ob 18.49 je na železniški progi v naselju Gorenja vas Reteče, občina Škofja Loka, vlak zbil osebo. Poškodovano osebo so reševalci NMP Škofja Loka oskrbeli in prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 44 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 42 tatvin, 30 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, 5 ponarejanj denarja, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 nasilja v družini, 3 grožnje in 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 215 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 203 na območju PU Novo mesto in 12 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (81), Maroko (40) in Rusije (33).

Spletno uredništvo