V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 540 klicev, 172 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo  na  kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 80 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 7 vlomov (v šestih   primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 34 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo znamke Peugeot. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 19. ure se je na primorski avtocesti od Logatca proti Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo iz vozišča in trčil v odbojno ograjo. Pri tem se je lažje poškodovala potnica v  vozilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 13. ure se je na primorski avtocesti od Unca proti Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in vozila s priklopnikom. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi prekratke razdalje trčil v zadnji del priklopnega vozila pred  njim. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu povzročitelja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo