V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.866 klicev. Med 752 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 192 prometnih nesreč, 112 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

 

V 166 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 10.21 sta v bližini naselja Višnje, občina Ajdovščina, trčila kolo in osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica in usmerjali promet.

Ob 16.18 sta na cesti Borjana–Robidišče, občina Kobarid, trčili osebno in motorno vozilo. Gasilci PGD Kobarid in Breginj so zavarovali kraj dogodka in očistili vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.50 je na Grajski cesti v naselju Otočec, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo v reko Krko. Osebo so iz vozila rešili občani pred prihodom gasilcev GRC Novo mesto, ki so nato s tehničnim posegom potegnili vozilo na brežino. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 21.10 se je v vasi Stolnik v občini Kamnik pri padcu poškodoval motorist. Gasilci PGD Kamnik so nudili pomoč reševalcem NMP in policiji pri usmerjanju prometa in ogledu kraja dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 85 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 14 vlomov, 8 groženj, 6 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini in drzna tatvina ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 155 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 150 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (49), Pakistana (13) in Rusije (21).

Uredništvo