V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 482 klicev, od tega 131 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 33 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 3 vlome  (v  enem primeru  je  ostalo pri poskusu), nasilništvo, povzročitev splošne nevarnosti in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v trafiko, kjer pa ogled še poteka, zato materialna škoda še ni znana.
V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 2300 evrov.

Požar
Včeraj nekaj pred 15. uro so bili policisti obveščeni o požaru v stanovanju v stanovanjskem bloku v Zupančičevi jami v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do manjšega požara v stanovanju, ki so ga gasilci kmalu pogasili. Iz stavbe so bili evakuirani stanovalci, ki so se v objekt lahko kmalu vrnili. V požaru ni bila nobena oseba poškodovana, so pa eni stanovalki zagotovili zdravniško pomoč. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj okoli 17. ure je na dolenjski avtocesti pred izvozom Višnja Gora v smeri Novega mesta prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v varnostno  ograjo in se lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 11.30 je na istem odseku prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v varnostno  ograjo. V nesreči se je potnica lažje poškodovala. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

Uredništvo