V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.650 klicev. Med 593 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

 

V 94 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 1.26 je v naselju Mestinje, občina Šmarje pri Jelšah, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulator, sanirali razlite motorne tekočine in postavili vozilo nazaj na kolesa. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 5.18 je na avtocestnem odseku Drnovo–Čatež ob Savi, občina Brežice, osebno vozilo, ki je imelo na prikolici za vleko dve osebni vozili trčilo v tovorno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na osebnem vozilu. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 9.19 je v naselju Velka, občina Dravograd, tovorno vozilo zdrsnilo z vozišča. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, prečrpali gorivo in odklopili akumulator. Tovorno vozilo so s pomočjo avtodvigala postavili nazaj na vozišče.

Ob 09.22 je na cesti Dravograd–Maribor v naselju Vurmat-del, občina Podvelka, tovorno vozilo, ki je prevažalo nevarno snov, zapeljalo s cestišča na brežino in obstalo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in stabilizirali vozilo. Pristojno podjetje je prečrpalo nevarno snov ter jo prepeljala v zato namenjeno skladišče. Gasilci so med prečrpavanjem vršili požarno stražo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Lažje poškodovan voznik je bil prepeljan v SB Slovenj Gradec.

Ob 11.58 se je v bližini naselja Selo, občina Žiri, prevrnilo motorno kolo. Gasilci PGD Dobračeva so zavarovali kraj dogodka, na motornem kolesu odklopili akumulator in preprečili nadaljnje iztekanje goriva. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 12.13 se je v naselju Harije, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in na nadaljnjo zdravljenje prepeljali v SB Izola.

Ob 12.17 sta v križišču Celovške ceste in Tržne ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, posuli iztekle tekočine in očistili vozišče. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Ob 12.20 sta na cesti Metlika–Novo mesto pri naselju Hrast pri Jugorju, občina Metlika, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP, odmaknili vozilo ob rob vozišča in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Metlika so na kraju oskrbeli poškodovani osebi in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Novo mesto.

Ob 14.07 je v naselju Dramlja, občina Brežice, tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho na obdelovalno površino. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje pogonskega goriva, preostalo gorivo prečrpali v namenske posode, posuli razlite motorne tekočine in sanirali zemljino. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 14.33 so na Ptujski cesti v Mariboru trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na dveh vozilih in očistili iz vozil iztekle motorne tekočine.

Ob 17.37 je na cesti Lutverci–Plitvica, občina Apače, tovorno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Gornja Radgona so ob pomoči vlečne službe vozilo potegnili na cestišče.

Ob 20.49 je na Vrbanski cesti v Mariboru vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci JZ GB Maribor so s tehničnim posegom vozilo izvlekli nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 22.08 je na regionalni cesti Ribče–Senožeti, občina Litija, osebno vozilo zapeljalo podrto drevesno deblo. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odstranili deblo izpod vozila ter očistili cestišče.

Ob 22.10 sta na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Bereča vas, občina Metlika, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP so na kraju oskrbeli dve osebi in prepeljali v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, po 12 vlomov in poškodovanj tuje stvari, po 2 povzročitvi telesnih poškodb, rop in ponarejanje denarja ter po 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo, nasilje v družini in grožnjo.

V noči na 25. 7. 2023 je bil v Velenju ukraden OA znamke Audi A3, sive barve, letnik 2010, registrskih številk LJ 26-BID.

V noči na 25. 7. 2023 je bil v občini Komen ukraden osebni avto znamke Opel crossland X / 1.6 / CDTI, kovinsko črne barve, letnik 2017, registrskih številk KP ZR-317

V noči na 25. 7. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo znamke Yamaha XP560D (maxi scooter), sive barve , letnik 2021, registrskih številk LJ43NI.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 138 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 97 na območju PU Novo mesto, 39 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (53), Maroka (20) in Nepala (18).

 

Spletno uredništvo