V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 2.149 klicev. Med 743 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo.

Ob 8.14 sta na Vojkovi cesti v Ljubljani v bližini gasilskega doma trčila osebno vozilo in kolo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 10.05 je v križišču Derčeve in Pavšičeve ulice v Ljubljani prišlo do trka dveh osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, posuli iztekle tekočine in odklopili akumulatorja na vozilih. Dve osebi sta potrebovali zdravniško pomoč, gasilci so ju oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 11.34 sta v naselju Velika Loka, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, usmerjali promet, odstranili vozilo iz ceste in jo posuli z absorbentom. Ekipa NMP ZD Trebnje je poškodovano osebo oskrbela na kraju in odpeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 14.22 sta v naselju Rakovlje, občina Braslovče, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Braslovče so zavarovali kraj dogodka. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP.

Ob 15.14 je nad Dolgo Poljano, občina Ajdovščina, padel kolesar in se poškodoval. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina pri oskrbi poškodovanega kolesarja.

Ob 16.16 je v Slivnici pri Mariboru, občina Hoče-Slivnica, osebno vozilo zdrsnilo z avtoceste in pristalo na ograji. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče in pomagali poškodovanemu do prihoda ekipe NMP.

Ob 17.39 sta v naselju Jagodje v Izoli trčili osebni vozili, pri čemer je eno vozilo zbilo peško. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in pregledali vozili. Reševalci NMP so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Ob 19.45 sta na Cesti 4. julija v Krškem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP in odstranili vozilo s cestišča. Reševalci NMP Krško so v nesreči tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UC Brežice.

Ob 19.59 sta na Poti na Poljane v Postojni trčila štiri kolesnik in kolo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali ter osvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč policiji in pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila reševalcem NMP Postojna, ki so nato poškodovano osebo na nadaljnjo zdravljenje prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.59 je v naselju Ladra, občina Kobarid, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka ter s tehničnim posegom dvignili vozilo in ga postavili nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.00 so na Cesti svobode na Bledu trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, očistil vozišče in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi v nesreči treh poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Koper in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 20.27 je v naselju Šentpavel, občina Ljubljana, bik napadel občana. Gasilci PGD Sostro so nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Ljubljana, ki so nato poškodovanca v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 grožnje, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 rop ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

Drzna tatvina – prijet osumljenec
Danes ponoči je na območju centra Ljubljane osumljeni 21 letni moški oškodovancu iz žepa odtujil mobilni telefon. Dejanje sta zaznala policista in osumljenca, ki je s kraja dejanja zbežal, prijela. Za čas zbiranja obvestil mu je bila odvzeta prostost, odtujen predmet pa je bil vrnjen lastniku. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 123 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (42), Turčije (23), Pakistana (22).

 

Uredništvo