V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 649 klicev, 180 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo  na  kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 8 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini in primeru nasilništva kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 8 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil orodje ter druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
Na Viču  je  neznani storilec vlomil v klet in odtujil prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
V  Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo Merida. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.
V  Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo Merida. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.
V  okolici Grosuplja je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorivo in olja. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.
V  Mostah  je  neznani  storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil dve kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.
V  centru  Ljubljane  je  bilo  vlomljeno  v  gostinski  lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 1.100 evrov škode.

10. 5. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur, letnik 2019, svetlo rjave barve, registrskih oznak LJ 47-ADI.

V noči na 10. 5. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault megane grandtour, 1.5 dci, letnik 2019, bele barve, registrskih oznak LJ36VBJ.

V noči na 10. 5. 2023 je bil v Ljubljani ukraden OA znamke Renault megane, sive barve, letnik 2017, registrskih številk LJ 08-LKI.

Včeraj ponoči je bila policija obveščena o dogodku, kjer je osumljenec na območju centra Ljubljana odtujil vozilo, v katerem so bili ključi. Policisti so vozilo  izsledili in ga pričeli ustavljati Tivolski cesti. Voznik znakov ni upošteval in je z nevarno vožnjo, med drugim tudi po cesti v nasprotno smer, nadaljeval proti Viču. Zaradi preprečitve nevarne vožnje so bila uporabljena sredstva za prisilno ustavljanje vozil, pri čemer je osumljenec trčil v dve parkirani vozili policije in nato v nadaljnjem sledenju še štiri, dokler ni bil ustavljen pri Dolgem mostu. V trčenjih sta bila dva policista lažje poškodovana. 39 letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov  kaznivega  dejanja tatvine vozila, nevarne vožnje in poskusa preprečitve  uradnega dejanja.  O  vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 21.30 se je na Tbilisijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne  nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 20.30 se je na Kolinski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na  drugo stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.  Pri  tem  se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Selu pri Ihanu, v katerem sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika, ki je vozil v nasprotni smeri. Drug voznik in njegova sopotnica sta bila v nesreči lažje poškodovana. Policisti so v postopku  ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,39  mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povzročitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Uredništvo