V prometni nesreči na primorski avtocesti trije migranti padli iz prtljažnika

Vir: www.policija.si

Kot smo že poročali, se je okoli pol dveh zjutraj na primorski avtocesti zgodila prometna nesreča. Voznika, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo v smeri Primorske je potem, ko je prehitel tovorno vozilo pri menjavi pasov, zaneslo in je trčil v ograjo. V prometni nesreči je potnik v vozilu na kraju trčenja umrl. Dva potnika sta bila v kritičnem stanju odpeljana v UKC Ljubljana, kjer je pa kmalu po nesreči umrl še eden od potnikov.

Voznik, državljan Bosne in Hercegovine, je v vozilu prevažal 9 potnikov, od teh je bilo 8 tujcev, državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V nesreči sta umrla 2 državljana Sirije, dva tujca sta ostala na zdravljenju v UKC Ljubljana, s štirimi tujci pa postopek še poteka.

Trije migranti padli iz prtljažnika

Voznik je imel v BMW-ju skupaj osem migrantov, državljanov Sirije, pet na zadnjem sedežu ter tri v prtljažnem prostoru. V vozilu je bila še mladoletna oseba (pastorek voznika), ki v nesreči ni bila poškodovana. V nesreči so iz prtljažnega prostora padle tri osebe, dve osebi od teh sta umrli. Eden je po podatkih policije še v reanimaciji, še eden pa se je lažje poškodoval, poroča STA.

Migranti, ki niso bili poškodovani so zaprosili za azil. Obstaja pa tudi sum, da so bili migranti okuženi s tuberkulozo, ki pa do sedaj ni bil potrjen.

Policisti so na kraju odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri primorske zaprta do 6.30, zaradi česar so nastajali daljši zastoji.

D. S.