Vir: PU Ljubljana (posnetek zaslona)

Včeraj se je v prestolnici zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je umrla kolesarka.

Policisti PU Ljubljana so sporočili, da so bili včeraj ob 9.20 obveščeni o prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka.

Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 30-letni voznik osebnega vozila vozil po Šmartinski cesti iz smeri Centra proti obvoznici. Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča je zapeljal v križišče in trčil v 70-letno kolesarko, ki je s kolesom peljala po prehodu za pešce. Po trčenju je kolesarka zaradi hudih poškodb na kraju umrla.

Pijan zapeljal skozi rdečo luč

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Dosedanje ugotovitve kažejo, da naj bi voznik zapeljal v križišče pri rdeči luči na semaforju, kar pa bodo poskušali še potrditi z nadaljnjim zbiranjem obvestil.

V postopku pa je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil tudi pod vplivom alkohola in sicer je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen tudi strokovni pregled za ugotavljanje količine alkohola v krvi. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

Za razjasnitev določenih okoliščin nesreče policisti pozivajo vse morebitne priče nesreče, da pokličejo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Preberite tudi: 

Pogrešano našli mrtvo

U. C.