V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.742 klicev. Med 676 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

V 153 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 pa nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 9.17 je med železniškima postajama Postojna in Prestranek v bližini naselja Rakitnik, občina Postojna, potniški vlak povozil šest delavcev SŽ. Gasilci PGD Postojna in Slavina so na lokaciji izvedli triažo, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovanim delavcem in nudili pomoč reševalcem pri prevozu poškodovanih oseb do reševalnih vozil. Reševalci so poškodovani osebi oskrbeli na kraju, v SB Izola pa ju je prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP Brnik. Dve osebi sta na kraju podlegli poškodbam.

Ob 7.22 sta na cesti Metlika–Novo mesto, pri lovskem domu pod Vahto, občina Metlika, trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Metlika so na kraju oskrbeli tri ponesrečene osebe in jih prepeljali v SB Novo mesto. Dežurni delavci cestnega podjetja so počistili cesto.

Ob 8.03 sta na Ptujski cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovana osebo so reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Ob 9.53 je na avtocesti A1 v naselju Lopata v občini Celje tovorno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, očistili cestišče, nudili pomoč uslužbencem DARS-a in policistom ter prečrpali gorivo iz poškodovanega tovornega vozila. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.56 sta na Cesti talcev v Velenju trčili osebni vozili, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Reševalci NMP Velenje so poškodovano osebo prepeljali v ZD Velenje.

Ob 14.10 je pri naselju Podturn pri Dolenjskih Toplicah, občina Dolenjske Toplice, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanca oskrbeli na kraju in ga v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 15.07 je v predoru Golovec, občina Ljubljana, trčilo pet osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so na treh vozilih odklopili akumulator in nudili pomoč delavcem DARS-a pri odstranjevanju posledic. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 15.35 sta v naselju Podgorica pri Pečah, občina Moravče, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.30 sta na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem trčili osebni vozili. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in odstranili vozilo z vozišča. Reševalci NMP so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Slovenj Gradec.

Ob 16.44 sta na izvozu iz hitre ceste v Ajdovščini trčili osebni vozili, pri čemer je eno vozilo obrnilo na streho. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa in nudili pomoč policiji in delavcem Darsa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 19.57 je na cesti Solkan–Trnovo, občina Nova Gorica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka ter s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče. Reševalci NMP so poškodovanega voznika prepeljali v SB Šempeter.

Ob 23.30 je nad naseljem Stražišče, občina Kranj, osebno vozilo obtičalo v jarku. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vozilo in omogočili reševalcem NMP Kranj dostop do onemogle osebe, vozilo z avtodvigalom postavili nazaj na cestišče, nudili pomoč policiji ter reševalcem.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 25 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, 3 drzne tatvine, 3 ponarejanja denarja, 2 ropa, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 116 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 111 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (49), Maroka (22), Somalije (12).

Spletno uredništvo