V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.607 klicev. Med 667 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 158 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru, ter 82 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 28 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.30 je v bližini Mrzlega Loga, občina Idrija, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri reševanju poškodovanega voznika in usmerjali promet.

Ob 7.20 je v naselju Rogašovci v istoimenski občini kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Sveti Jurij so zavarovali kraj dogodka in poškodovano vozilo postavili nazaj na cestišče. Lažje poškodovano osebo so oskrbeli gasilci PGD Nuskova in Serdica.

Ob 13.12 je na cesti Ilirska Bistrica–Šembije, občina Ilirska Bistrica, voznik skuterja trčil v odbojno ograjo in padel. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Izola. O dogodku je bil obveščen OKC Koper.

Ob 14.51 se je pri naselju Kožljek, občina Cerknica, v gozdu prevrnilo tovorno vozilo, v katerem je ostal ukleščen voznik. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi. Reševalci NMP Cerknica so poškodovanca oskrbeli in predali dežurni ekipi GRS iz Brnika, ki ga je s helikopterjem SV prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 15.05 sta v Slovenčevi ulici v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč udeleženim. Reševalci NMP Ljubljana so lažje poškodovani osebi oskrbeli na kraju, v UKC Ljubljana pa so preventivno prepeljali nepoškodovanega dojenčka in njegovo mamo.

Ob 16.54 je v kraju Martinuči, občina Renče-Vogrsko, padel motorist in se poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Ob 17.57 je v naselju Mala Loka pri Višnji Gori, občina Grosuplje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v zaščitno ograjo mostu. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, posuli iztekle motorne tekočine ter preventivno pregledali potok in okolico. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 18.10 sta v Dvorski vasi, občina Radovljica, trčili vozili, pri čemer se je eno prevrnilo na streho. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in s pomočjo avto dvigala postavili vozilo nazaj na kolesa. Na kraju so bili prisotni policisti PU Kranj.

Ob 18.44 je v naselju Gorenje Kamence, občina Novo mesto, traktor zapeljal z vozišča in se večkrat prevrnil po bregu. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom dvignili traktor in ga postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega voznika. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 19.24 sta v naselju Brezje pri Dobrovi, občina Dobrova–Polhov Gradec, trčila osebno vozilo in moto kultivator. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dobrova so zavarovali kraj dogodka, sanirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 20.35 sta v naselju Zalog pri Moravčah, občina Moravče, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP so oskrbeli poškodovano osebo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu  nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje listin, 1 rop, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

12. 9. 2023 okoli 10. ure je bil v okolici Žalca ukraden osebni avtomobil znamke Nissan Juke, bele barve, letnik 2013, registrskih oznak CE MS-402.

12. 9. 2023 je bil v Zagorju ob Savi ukraden osebni avtomobil znamke Volkswagen golf 1.0 TSI, sive barve, letnik 2019, registrskih številk LJ 04-UZA.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 293 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 276 na območju PU Novo mesto in 17 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (212), Maroka (19) in Pakistana (14).

Spletno uredništvo