V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.298 klicev. Med 523 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 67 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

 

V 50 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 0.44 je na cesti Koritnica–Hudajužna, občina Tolmin, osebno vozilo trčilo v obcestni zid. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 9.57 sta na cesti Šentjur–Šmarje pri Jelšah, občina Šmarje pri Jelšah, trčila traktor in motorno kolo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška in Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe.

Ob 10.45 se je v bližini naselju Strunjan, občina Piran, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci GB Koper so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenca reševalcem NMP, ki so nato po oskrbi poškodovanega kolesarja v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Izola.

Ob 11.29 je na cesti proti Filipčjem Brdu v bližini naselja Dane pri Sežani, občina Sežana, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe reševalcem NMP Sežana, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in na nadaljnje zdravljenje prepeljali v SB Izola.

Ob 12.45 sta na cesti Bovec–Trenta, občina Bovec, trčila motocikla. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnjo zdravljenje v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 14.45 se je na cesti Radlje ob Dravi–mejni prehod Radelj, občina Radlje ob Dravi, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Radlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem poškodovancu nudili prvo pomoč. Ponesrečeno osebo so reševalci prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 17 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini ter 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 13. 8. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault Grand Scenic, bele barve, letnik 2022, registrskih oznak LJ 77-EKT.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 341 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 286 na območju PU Novo mesto, 53 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (235), Maroka (42) in Pakistana (26).

 

Spletno uredništvo