V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 398 klicev, 121 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 33 nanašalo  na  kriminaliteto, 32 na javni red in mir, ter 32 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 8 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere  poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in  nesrečo  z lahkimi  telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V  Ribnici  so  neznanci  vlomili  v  specializirano  trgovino ter odtujili tehnično blago. Po prvi oceni je nastalo za okoli 10.000 evrov škode.
Na  območju  Bežigrada  je neznani storilec vlomil v kolesarnico in odtujil kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 2.600 evrov.

V noči na 26. 2. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel insignia sports tourer 1,6 CDTI automatic, karavan, sive barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 09-TEJ.

Prometne nesreče:
Včeraj,  okoli  18.30  se  je na cesti Vrzdenec – Šentjošt zgodila prometna nesreča,  v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti zapeljal  s  ceste,  vozilo  pa  se  je na pobočju prevrnilo  na  streho.  Pri  tem  se je voznik lažje telesno poškodoval.  V postopku  je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.74 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Uredništvo, J.V.