V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.666 klicev. Med 679 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

 

V 153 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 5.39 so na cesti Bloška Polica–Lož, občina Cerknica, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč policiji in dežurnemu cestnega podjetja pri sanaciji mesta prometne nesreče. Reševalci NMP so poškodovani osebi oskrbeli na kraju in prepeljali v bolnišnico.

Ob 12.32 je v naselju Primož pri Šentjerneju, občina Šentjur, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin, vozilo potegnili na cestišče in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.52 sta v bližini naselja Slavinje v občini Postojna trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 18.10 sta na gorenjski avtocesti med izvozoma Kranj – zahod in Naklo, občina Naklo, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 21.54 je na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v objekt. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter pomagali policiji in reševalcem NMP. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 35 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 rop ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

Med 12. uro 23. 11. 2023 in 16. uro 24. 11. 2023, do 16. ure, je bilo v Ljubljani odtujeno tovorno vozilo Citroen jumper, 2.0 hdi FG33, bele barve, letnik 2019, registrskih oznak KK CS-817.

V noči na 24. 11. 2023 je bil v Grosuplju ukraden osebni avtomobil Renault megane hatchback, bele barve, letnik 2009, reg. št. LJAL-685.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 133 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 95 na območju PU Novo mesto, 33 na območju PU Koper, 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Iraka (16), Rusije (13).

 

Spletno uredništvo