V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.530 klicev. Med 637 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 136 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru, ter 104 kaznivih dejanj.

 

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 16 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 12.44 so na cesti Litija–Zagorje ob Savi, občina Litija, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč lažje poškodovani osebi.

Ob 14.22 je v bližini naselja Podvinci, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in na boku obstalo v jarku. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 15.20 sta na cesti Novo mesto–Metlika v bližini naselja Vinja vas, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom eno vozilo postavili nazaj na kolesa in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so na kraju oskrbeli eno osebo.

Ob 16.46 se je v naselju Prelska, občina Velenje, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa ter nudili pomoč policiji in službi avto vleke pri nalaganju vozila. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 18.28 je na cesti v Čepovan–Most na Soči, občina Nova Gorica, padel kolesar in se huje poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila.

Ob 21.57 sta v bližini naselja Vrba, občina Žirovnica, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in osvetljevali kraj dogodka. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 65 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 51 tatvin, 19 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 6 nasilij v družini, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, ter 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

10. 7. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtombil Audi A6 1.9 TDI, letnik 2000, črne barve, z registrsko številko KP LG-976.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 81 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 66 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Celje, 6 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (39), Pakistana (18) in Sirije (8).

Uredništvo