V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 491 klicev, 164 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo  na  kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 49 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 16 tatvin, 7 vlomov (v dveh  primerih  je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja  tuje  stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini kjer pa obvestila še zbirajo.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik osebnega vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil nahrbtnik z vsebino. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.
V Grosuplju je neznani storilec vlomil v pet kleti in odtujil različne predmete. Lastnike je oškodoval za skupno okoli 550 evrov.
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v prikolico in odtujil prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.
V okolici Medvod je neznani storilec vlomil v gospodarsko poslopje in odtujil gorski kolesi   znamke Whistler focus, oranžne barve in Giant rosewood, temno vijolične barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v ograjeno gradbišče in odtujil električne vodnike. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Rop
Včeraj okoli 22. ure smo bili obveščeni o ropu v centru mesta Ljubljana. Po do sedaj zbranih obvestilih so trije osumljenci pristopili do dveh oškodovancev in od njiju z orožjem v roki zahtevali denar. Ko so jima odvzeli nekaj gotovine so s kraja zbežali. Na kraj je bilo napotenih več patrulj. Policisti so pri pregledu okolice izsledili dva izmed osumljenih in jima odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, osumljenca pa bosta v naslednjih dneh privedena k preiskovalnemu sodniku.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 21.30 se je na lokalni cesti cesti od  Podloma proti Kališam zgodila  prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem se je voznik huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom  odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po zdaj znanih
podatkih ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal  1.14  mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 11.30 se je v Retjah na območju Ribnice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vožnji vzvratno trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 6.30 se je na Jamovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombija in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik komija pri vključevanju v promet odvzel  prednost  drugemu  vozniku.  Pri  tem  se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo