V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 603 klicev, 147 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo  na  kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 26 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

V nedeljo ob 9.25 je v bližini naselja Tomačevo v Ljubljani v reki Savi občan opazil negibno osebo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Tomačevo-Jarše so s pomočjo čolna in brezpilotnega letalnika osebo brez znakov življenja našli, izvlekli iz vode in jo predali pristojnim službam.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 600 evrov škode.
V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 150 evrov škode.

Uredništvo