V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 843 klicev, 248 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo na  kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 103 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali poskus ropa, 9 tatvin, vloma in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 33 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na  Igu  je  bilo  vlomljeno  v  hišo, od koder je neznani storilec odtujil odpadne barvne kovine. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje ter ostale predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

Poskus ropa v Kamniku
Včeraj ob 16.45 smo bili obveščeni, da je v prostore prodajalne v Kamniku vstopil neznan moški  in s pištolo v roki in od zaposlene zahteval denar. Ker mu ga ni želela izročiti, je s kraja odšel. V dogodku ni bil nihče poškodovan, osumljenec pa ni ničesar odtujil. Opis: moški star med 20 in 30 let,  visok  okoli  180  – 185 cm, suhe postave,  čez obraz je nosil masko, oblečen  je bil v sive športne hlače in pulover s kapuco rdeče barve, obute je imel bele  močno  obrabljene  športne  copate. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca kaznivega dejanja poskusa ropa in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 18. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v peško na pločniku. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 15.30 se je na Škofljici zgodila prometna nesreča, v kateri sta  bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo. Pri tem  se  je  kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 13.30 se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in udeleženec na  skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost udeležencu  na  prehodu  za  pešce. Pri tem se je udeleženec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 9.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar nepravično prehiteval na kolesarski stezi in trčil v kolesarja  pred  njim.  Pri  tem  se  je  udeleženi kolesar  lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo