V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.597 klicev. Med 615 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči hudo telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 9.03 je na cesti Temnica–Kostanjevica, občina Miren-Kostanjevico, voznica izgubila oblast nad vozilom in trčila v drevo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 9.08 se je na hitri cesti v Kopru vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Iz vozila so zbežali psi. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so zavarovali delovišče, nudili požarno zavarovanje in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi treh poškodovanih oseb, ,odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč policiji pri iskanju pogrešanih psov. Dve poškodovani osebi so reševalci peljali na zdravljenje v SB Izola.

Ob 10.39 sta na avtocesti Pesnica–Šentilj, občina Pesnica, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ujeto osebo iz vozila, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in prečrpali gorivo iz tovornega vozila. Poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v SB Maribor.

Ob 11.05 je v križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice v Ljubljani na zavarovanem železniškem prehodu potniški vlak trčil v osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom rešili preminulo osebo iz vozila ter vozilo potegnili izpod vlaka.  V nesreči je umrl 90-letni voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik vozil po Grablovičevi  ulici iz smeri Šmartinske ceste  in v križišču z Zaloško cesto zavil levo, ko je svetila rdeča luč za zavijanje levo in bile so bile pred nivojskim prehodom čez železniško progo spuščene zapornice. Kljub spuščenim zapornicam je zapeljal mimo na železniške tire, v vozilo pa je trčil potniški vlak, ki je vozil v smeri Škofljice. Voznik je zaradi poškodb na kraju umrl. Na vlaku ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.09 sta na križišču Tržaške ceste in Poti Rdečega križa v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč trem poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP.

Ob 16.05 sta v naselju Žikarce, občina Duplek, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator na enem vozilu.

Ob 16.16 so na regionalni cesti Petrina–Kočevje v bližini naselja Vrh pri Fari, občina Kostel, v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Kočevje in Vas-Fara so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na enem vozilu in usmerjali promet.

Ob 16.43 je na cesti Rašica–Srednje Gameljne v Ljubljani vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in oskrbeli poškodovanega voznika do prihoda reševalcev NMP. Poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.11 sta v Ulici Sallaumines na regionalni cesti Trbovlje–Prebold, občina Trbovlje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP in osebo prenesli do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Trbovlje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 21 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 9 groženj, 5 nasilij v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin ter 1 ponarejanje denarja.

Danes, nekaj po 6. uri je bila policija obveščena o najdeni mrtvi osebi na območju Kamnika. Po do sedaj znanih podatkih je bila starejša oseba najdena pred hišo bivanja. Vzrok smrti še ni znan, niti ni potrjeno da gre za posledico poplav. Ker je območje poplavljeno policisti in službe za reševanje še niso na kraju, da bi preverili vse okoliščine. Ko bodo znane nove informacije glede dogodka, bomo o tem poročali.  

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 171 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 161 na območju PU Novo mesto in 10 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 65 državljanov Afganistana, 43 Maroka in 18 Bangladeša.

 

Spletno uredništvo