V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.516 klicev. Med 581 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo.

Ob 12.44 je na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Bereča vas, občina Metlika, osebno vozilo zapeljalo s vozišča na brežino. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Metlika pri oskrbi poškodovane osebe in na vozilu odklopili akumulator. Poškodovanka je bila prepeljana v SB Novo mesto.

Ob 14.34 sta v križišču ceste Vstaje in priključka na AC Ljubljana–Šmartno v Ljubljani trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator.

Ob 15.11 so na hitri cesti Koper–Dekani, občina Koper, v smeri Ljubljane trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP so oskrbeli poškodovano osebo in jo prepeljali v SB Izola.

Ob 20.47 je v naselju Grajena, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, postavili vozilo na kolesa ter nudili pomoč policiji.

Ob 21.43 so na cesti Novo mesto—Metlika, pri naselju Dolnja Težka Voda, občina Novo mesto, trčili osebni vozili in tovorno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili dva akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili tri osebe in pomagali pri prenosu do reševalnega vozila in oživljanju, z razsvetljevanjem pomagali policiji, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali pri odstranitvi vozil avtovleki. Reševalci NMP Novo mesto so štiri osebe oskrbeli na kraju in pripeljali v SB Novo mesto, ena oseba je preminula. Dežurni delavec cestnega podjetja je poskrbel za zavarovanje kraja dogodka s prometno signalizacijo in zaradi zapore ceste poskrbel za obvoz ter očistil cestišče. Cesta je bila več ur zaprta.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 drzne tatvine, 2 ponarejanji listin, 2 ponarejanji denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 173 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 162 na območju PU Novo mesto in 11 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (53), Turčije (39) in Bangladeša (20).

Spletno uredništvo